Sunt masini pentru prelucrare mecanica utilizate la finisarea pieselor metalice si nemetalice in special in productia de serie mare si de masa, dar si in productia de serie mica sau medie, acolo unde interventia umana devine ineficienta si costisitoare.

Inima acestor instalatii este motorul generator de vibratii, cel care genereaza energia necesara realizarii perlucrarii. Datorita constructiei sale speciale, diferita de cea a unui motor clasic, motorul vibrator este capabil sa reziste la forte ridicate un timp foarte lung.

Constructia masinilor furnizate de catre Suprablast este astfel realizata incat sa asigure folosirea cu maxima eficienta a energiei date de motorul vibrator.

De asemenea mantaua cuvei de lucru este executata dintr-un poliuretan dur, cu inalta rezistenta la uzura, si este realizata prin turnare in matrite.

Masini roto-vibratoare

Programul nostru propune instalatii standard pe mai multe tipodimensiuni, in nivele de echipare si configuratii diferite, care acopera un domeniu uzual de prelucrare cu capacitati de la 30 si pana la 1100 de litri. Masini de capacitati mai mari pot fi realizate la cerere.
Cuva de lucru este realizata din tabla de otel sudata peste partea inferioara care este obtinuta prin presare. Partea interioara a cuvei este captusita cu un poliuretan rezistent la uzura. Cuva este sprijinita pe arcuri elicoidale montate in mansoane de cauciuc care limiteaza transmiterea vibratiilor la batiul masinii. Batiul la randul lui este sprijinit pe picioare realizate din cauciuc masiv care amortizeaza vibratiile, astfel incat masina sa poata fi montata fara ancorare.
Aceste masini au construcție simplă și robustă si sunt capabile să reziste in condiții de funcționare foarte dura cu minimum de interventie.
Sunt capabile sa prelucreze o plaja larga de repere, de la piese mici si foarte mici, piese sensibile la atingere, pana la piese mari si foarte mari.
Pot fi utilizate ca masini independente, in celule de fabricatie sau pot fi integrate în linii de producție automate sau semiautomate, controlate de PLC (manipulare, prelucrare, spalare, uscare).
masini roto-vibratoare

Instalatii de finisare centrifugala

 

Destinate prelucrarilor cu rata mare de slefuire, pentru piese relativ mici si cantitati mari, la care timpii de lucru trebuie sa fie redusi.
Programul nostru propune ca noutate echipamente accesibile in trei variante dimensionale, respectiv cu capacitati de 70, 150 si 250 l.
Sunt echipate standard cu motoreductor cu antrenare directa la masina si pot fi echipate cu descarcare si separare manuale sau automate.
Pot fi utilizate in sisteme automate de prelucrare sau la prelucrari speciale de finisare si superfinisare (ex. lustruire monede).
instalatii de finisare centrifugala - SL 900

Instalatii de vibrofinisare longitudinale

Sunt instalatii utilizate pentru debavurare, netezire, lustruire cu bile sau lustruire uscata, sau chiar pentru uscare.
Gama dimensionala porneste de la instalatii mici de 17 l si pana la instalatii foarte mari cu capacitati de 1200 l.
Paleta de piese prelucrate porneste de la piese mici, de tipul bijuteriilor si pana la piese foarte mari, pana la 2 m lungime.
Pot fi echipate cu separatori pentru a putea avea mai multe compartimente cu componente diferite.
O prelucrare speciala este data de masina de lustruit jante auto-moto in care se pot prelucra 4 jante in acelasi timp, oferind o productivitate de 4 ori mai mare decat a echipamentelor clasice.

instalatii de vibrofinisare longitudinale - VBLE 490

Instalatii automate cu prelucrare continua sau in sarje, duplex

Atunci cand este nevoie de o capacitate mare de prelucrare, cu timpi redusi de lucru sau cand este necesara o prelucrare intriun sistem automat, avem cea mai buna solutie pentru procesele dumneavoastra:
instalatii-de-vibrofinisare