Ervin Amasteel reprezinta nivelul de referință pentru abrazivi oțel inca din 1920, când John F. Ervin a dezvoltat primul proces de turnare a alicelor din oțel, procedeu care este utilizat si astazi de către toți producătorii de abrazivi de sablare.

Masina de testare Ervin este utilizată de catre toți producătorii de abrazivi de otel pentru a compara performanțele produselor lor. Amasteel este, probabil, cea mai vanduta marca de abrazive din lume, pentru aplicații sablare.

Alicele de sablare Ervin Amasteel sunt realizate in conformitate cu specificatiile SAE J444 si J827, plus ISO 11124-3 si SSPC-AB3.

Procesul de fabricatie riguros controlat conduce la realizarea unui produs ce permite un nivel ridicat al transferului de energie concomitent cu o durabilitate mare.

Produsele Ervin sunt riguros selectate in procesul de productie pentru a garanta conformitatea cu standardele in vigoare.

Compozitia chimica a produselor este atent controlata pentru a corespunde standardelor.

Pentru alicele de sablare din otel sunt cateva caracteristici importante care trebuiesc urmarite:

Granulatia si forma

Alicele de sablare sunt alese in functie de operatia pe care trebuie sa o realizeze, drept pentru care orice variatie de la aceste caracteristici duc la cresterea timpului de lucru si la realizarea de suprafete neconforme. In plus induc uzuri suplimentare in instalatia de sablare.

Transferul de energie

Este unul dintre cei mai importanti factori, de el depinzand practic eficienta alicelor de sablare. Un transfer de energie scazut implica marirea timpului de lucru, cresterea uzurii abrazivului si, in final cresterea costurilor prelucrarii.

Compozitia chimica

Este un factor care influenteaza caracteristicile mecanice ale materialului alicelor precum si conditiile de mediu ale deseului rezultat in urma sablarii. O compozitie chimica neconforma poate aduce cu sine probleme grave legate deprotectia mediului si a personalului de lucru.

Alice metalice sferice din otel

 

Destinate in principal aplicatiilor in care se utilizeaza instalatii de sablare cu turbine si de asemenea la procesele speciale de shot peening inclusiv in instalatiide sablare cu aer comprimat.

Concluziile unui studiu realizat in 2012 asupra produselor mai multor furnizori au fost ca:

–  Transferul de energie si durabilitatea produselor Ervin sunt, in medie, cu 21% mai bune decat la alti producatori. 13% dintre mostre nu au trecut testul de duritate.

– 36% din produsele competitorilor nu au trecut testul de conformitate cu SAE / ISO a granulatiei si formei.

– 39% din mostrele de la alti producatori nu s-au incadrat in normele SAE / ISO referitoare la compozitia chimica.

alice sablare - sfere din otel

Alice metalice colturoase din otel

 

Destinate in principal aplicatiilor in care se utilizeaza instalatii de sablare cu aer comprimat, dar si in instalatii de sablare cu turbina unde se cere o anumita textura a suprafetei.

Concluziile unui studiu realizat in 2012 asupra produselor mai multor furnizori au fost ca:
–  Transferul de energie si durabilitatea produselor Ervin sunt, in medie, cu 15% mai bune decat la alti producatori. 33% dintre mostre nu au trecut testul de duritate.
– 52% din produsele competitorilor nu au trecut testul de conformitate cu SAE / ISO a granulatiei si formei.
– 19% din mostrele de la alti producatori nu s-au incadrat in normele SAE / ISO referitoare la compozitia chimica.
alice metalice -colturoase din otel

Ervin Amasteel poate furniza si mixuri de alice gata realizate si atent controlate, asigurand in acest fel realizarea unei calitati specifice a suprafetei.

Download fisier: 12022014120126_ERVIN Spec2asml[1]